logo

Új Nemzedék Központ közbeszerzéseinek vizsgálata

MTI_Mohai_Balazs-Uj_Nemzedek Új Nemzedék Központ közbeszerzéseinek vizsgálata

A beázó irodáiról híres állami Új Nemzedék Központ közbeszerzésén az a Fradi nevében rendszeresen megszólaló Orosz Pál által is tulajdonolt Humán Telex Kft. is nyert, amelyet szeret az állam, többek közt a Budapesti Olimpia pályázatát is népszerűsíti.

Három közbeszerzési ügyben is döntés született, az az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. írta ki mindet, amely ellen az nyomozási és szankcionálási jogkörrel nem bíró Állami Számvevőszék feljelentést tett. Történt ez azért, mivel nem tudták ellenőrizni a kft. tevékenységének ellenőrzését a dokumentumok hiánya miatt.

Az Új Nemzedék Központ beázásra hivatkozva állította, megsemmisültek az ÁSZ által kért dokumentumok. Juhász Péter Együtt-politikus erre a beázás kárdokumentumait kérte, Az Együtt pedig kihívta a rendőrséget is a kft. székháza elé, akik azonban nem hatoltak be az épületbe.

A közbeszerzés egyik nyertese a Human Telex Kft., amelynek egyik tulajdonosa a Ferencvárosi Torna Club tulajdonában lévő Fradiváros Zrt. igazgatósági tagja, Orosz Pál – őt 2011 óta a sportklub vezérigazgatójának nevezik. A Humán Telex januárban már elnyert – egyedüli indulóként – egy 35 milliós kommunikációs tendert, amelynek keretében a Budapesti Olimpiát (azaz a pályázatot) népszerűsítheti. Ezt a Magyar Olimpiai bizottság írta ki. De az Új Nemzedéknél is nyert már a Humán Telex 10 milliós értékben.

A cég most az Új Nemzedéknek szervez majd rendezvényeket 24,8 millió forint értékben, a közbeszerzés részletesen leírja, hogy mikre gondol a megrendelő: például négy közösségi tér megnyitó ünnepsége, hostessek biztosítása, “ünnepi avatáshoz trikolór szalag biztosítása”, kávé, 0,33 liter szénsavas és szénsavmentes ásványvíz biztosítása, sőt a kávénál még az is fel van tüntetve, hogy cukor, édesítő és tej-tejszín is biztosítva kell legyen. Nem itt fognak meghízni a meghívottak: rendezvényenként-meghívottanként 10 deka sós süti jár majd.

A Humán Telex több állami rendezvényt is jegyez, honlapjuk szerint nekik köszönhető egy gyűlöletellenes kampány és egy Év sportolója rendezvény, valamint egy MLSZ-es filmes kampány is, de az MVM is vele rendeztette a családi napját. Aki pedig a forró hostesslányokra bukik, nekik a Ferrari-party képes összefoglalóját tudjuk ajánlani.

Az Új Nemzedék másik két közbeszerzése egy film- és werkfilmgyártási pályázat 24,8 millió értékben, ezt a tévéből jól ismert Lévai Balázs által tulajdonolt Színfolt film Bt. nyerte el, míg a harmadikat, amely repiajándékokat és médiavásárlást jelent, és szintén 24,8 milliós értéket képvisel, a Selling Line Kft.

(Forrás: HVG)

(Kép forrása: © MTI / Mohai Balázs)

  • Share

Comments are closed.