logo

Személycserék a közbeszerzési felügyelet terén

Személycserék a közbeszerzési felügyelet terén

 

Császár Dániel helyett Csányi István

Tavaly december 15. óta új helyettes államtitkár felügyeli a közbeszerzési területet a tárcán belül. Császár Dániel eddigi helyettes államtitkár ugyanis másik területet kapott ugyanebben a rangban a tárcán belül. A minap azt vettük észre, hogy egy fontos fejlesztéspolitikai terület élén hajtott végre személycserét a kormányfő, ennek részletei:

Rövid miniszterelnöki határozat jelent meg még tavaly december 15-én, amely csak azt rögzítette, hogy Orbán Viktor attól a naptól új helyettes államtitkárt nevezett ki a Miniszterelnökségre Csányi István személyében. A határozat nem nevesítette, hogy Csányi milyen területen kapta a kinevezését, és mivel ezzel párhuzamosan nem volt olyan határozat, amely egy eddigi helyettes államtitkárt felmentett volna a Miniszterelnökségen belül, így nem kapott nagy figyelmet a személycsere.

Előtte néhány nappal volt a parlamentben az a szavazás, amely az 1 éve élő új közbeszerzési törvényben fontos változásokat eszközölt (amelyekben Császár Dániel stábjának fontos előkészítő munkája volt) és amelyekről a december 16-án megjelent interjúban már Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese beszélt a Portfolio-nak.

Időközben a kormany.hu-n már látható a változás: a Miniszterelnökség helyettes államtitkárait bemutató oldalon az szerepel, hogy:

  • Császár Dániel immár a tárcához tartozó társaságok portfoliója kezeléséért felelős helyettes államtitkárként dolgozik
  • Csányi István pedig átvette a közbeszerzések felügyeleti területet.

A kormany.hu-ra feltöltött szakmai életrajz szerint Csányinak az elmúlt években számos publikációja volt közbeszerzési témákban, illetve a mostani kinevezését megelőzően az ÉSZ-KER Kft. szakmai vezetőjeként dolgozott.

 

Homolyai Róbert helyett Vitályos Eszter

Szilveszteri dátummal Homolya Róbertet leváltotta és január elsejétől Vitályos Esztert kijelölte a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnökének Orbán Viktor kormányfő – derült ki egy minapi miniszterelnöki határozatból.

A 6/2017. (I. 6.) ME határozat szerint “más fontos megbízatására tekintettel” 2016. december 31-ei hatállyal felmentette Homolya Róbertet a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnöki tisztségének ellátása alól Orbán Viktor miniszterelnök és Vitályos Esztert, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát egyúttal ki is jelölte a posztra 2017. január 1-jei hatállyal.

 

(Forrás: Portfolio.hu)

  • Share

Leave a reply