logo

Metrópótlás: Tarlós levelet írt Orbánnak a tender elmeszelése miatt

3-as metró

Ahogy ígérte, a miniszterelnökhöz fordult a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai döntése miatt a főpolgármester. Tarlós István levelet írt Orbán Viktornak – értesült az InfoRádió. A főpolgármester a hírrádiónak azt nyilatkozta: utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy vészhelyzet esetén azonnal állítsa le a 3-as metró forgalmát.

Szerdán jelentették be, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette azt a közbeszerzési döntést, ami alapján elindult volna 150 új csuklós busz beszerzése a 3-as metró pótlásához. A buszokat a készülő felújítás idején használták volna. Emellett a bizottság 40 millió forintos bírságot is kiszabott az ajánlatkérőre.

A főpolgármester erre úgy reagált: a legnagyobb elképedéssel fogadták a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését, és csodálkoznak azon, hogy a hatóság ilyen kockázatot vállalt.

Elmondta: nem értik, hogy lehet egy panaszt a jogvesztő határidő után 38 nappal beadni, de sokkal durvább az az indok, miszerint a BKK nem írta be a tenderbe, hogy a buszokhoz sofőröket is kell biztosítani, ez, mint fogalmazott, “egész egyszerűen példátlan arrogancia”. Tarlós István közölte azt is: tudomása szerint a BKK bírósághoz kíván fordulni.

A főpolgármester jelezte: a főváros ezek után nem tud felelősséget vállalni a történtekért.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában arról beszélt: mérlegelik, hogy össze tudnak-e szedni valamennyi forrást, és ha a három, tervezett kivitelezési szakasz közül egyhez tudnak elég pótlóbuszt biztosítani, akkor elfelejtik az egész szolgáltatásmegrendelést, megoldják a pótlást saját járművekkel.

Egy új tender elképesztően sok időt venne igénybe, de ha sikerül összeszedni megfelelő számú buszt egy szakaszra, akkor nem lesz késedelem a munka elkezdésében – vetette fel.

Tarlós István szerdán közölte azt is, hogy ismét Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul az ügyben, mert tűrhetetlen a kialakult helyzet.

Az InfoRádió csütörtökön közölte, hogy Tarlós István levélben fordult a miniszterelnökhöz a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai határozata miatt.  A főpolgármester megismételte: utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy vészhelyzet esetén azonnal állítsa le a metróforgalmat a 3-as vonalon.

(Forrás: http://hvg.hu/itthon/20161020_metropotlas_tarlos_levelet_irt_orbannak_a_tender_elmeszelese_miatt#rss)

  • Share

Leave a reply